Ana SayfaEgzersiz-SporSquat Kadar Etkili Kalça ve Basen Egzersizi: Hip Thrust

Squat Kadar Etkili Kalça ve Basen Egzersizi: Hip Thrust

Bahar ayının gelmesiyle plaja hazırlık vücudu için zaman kısalmaya başladı. Haliyle iyi bir yaz vücudu için sıkı, yuvarlak ve tabi ki şekilli bir kalçaya sahip olmanın da hayalini kuruyoruz.

Son dönemin en gözde kalça şekillendirme egzersizi squat ile hedeflenen o şekilli kalçaya sahip olabilirsiniz ama squat yapmak özellikle de “doğru ve belli bir ağırlık ile” yapabilmek gerçekten zordur. Siz de squat yapamıyor ve egzersiz konusundaki tercihlerinizi kalça ve basen bölgelerinden yana kullanıyorsanız son dönemin yeni gözde egzersizi “Hip thrust”ı deneyebilirsiniz.

Peki Hip Thrust Nedir?

Bacak ve kalça bölgesindeki tüm iç ve dış kasları çalıştıran, oldukça etkili bir egzersizdir. Kalça bölgesini çalıştırma konusunda bilinen en etkili egzersizlerden biri olan squat ile kıyaslanan bu egzersizde, beli ve dizleri korumak biraz daha kolay. Bu nedenle hemen herkes rahatlıkla uygulayabilir.

Hip Thrust  Nasıl Yapılır?

Genellikle sırta bir yükselti alınması ve kalçaların da bir ağırlığa bağlanıp omuzlarla aynı seviyeye yükselmesi şeklinde gerçekleşen bu egzersizi yeni başlayanlar, mat üzerinde ağırlıksız olarak deneyebilir. Bunun için önce yere sırtüstü uzanıp dizlerinizi bükün. Tabanlarınız kalça önünde yerde olmalı. Ardından kalçanızdan başlayarak omurlarınıza kadar, omuzlarınız ve başınız yerde kalacak şekilde vücudunuzu yavaş yavaş yükseltin. Yükseldiğiniz noktada 5 saniye bekleyin ve en son kalçanız yere değecek şekilde yavaşça başlangıç pozisyonuna dönün.

Hip thrust çalışırken kendi kilonuza uygun ağırlık bulma konusunda bir uzmana danışmanızı öneriyoruz. Dolayısıyla uygulamayı evde yapıyorsanız ağırlıksız çalışmakta fayda var. Ancak ağırlık olmadan da hareketin etkisini arttırabilirsiniz. Bunun için hareketi yaparken yükseldiğinizde tek bacağınızı bükmeden yukarı kaldırmayı deneyebilirsiniz. Hareketi her iki bacağınız için de uygulayın. Bel ve dizlere aşırı yük binmemesine ve boynunuzun sıkışmamasına dikkat edin!

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER