Ana SayfaEgzersiz-SporSpor Sonrası Tüketebileceğiniz Pratik ve Sağlıklı Yiyecekler

Spor Sonrası Tüketebileceğiniz Pratik ve Sağlıklı Yiyecekler

Spor sonrası sağlıklı beslenme konusunun ne denli önemli olduğunu bilsek de, çoğumuz gün içerisinde bir iki atıştırmalık yemeden duramıyoruz. Antrenmandan önce karnınızı tok tutmak, antrenmandan sonra toparlanmayı hızlandırmak veya sadece açlığınızı bastırmak için olsun, hazırladığımız pratik tarifler aktif kadının çantasında mutlaka olması gereken cinsten! En iyi sonuçlar için yüksek şekerli veya işlenmiş gıdalar yerine lif ve protein bakımından zengin yiyecekleri tercih edin.

spor-sonrasi-saglikli-beslenme

Hazırladığımız pratik tariflerle bir daha asla sağlıksız şeyler yemek zorunda kalmayacaksınız!

Antepfıstığı

Antepfıstığı, pratik olduğu kadar lezzetli bir atıştırmalıktır. İyi miktarda kas yapımını destekleyen protein (30 gramında 5g), sağlıklı yağlar (yaklaşık yarısı tekli doymamış yağ olarak 30 gramında 10g), lif (30 gramında yaklaşık 2g) ve başka bir sürü önemli besin (B6 vitamini, bakır, manganez ve potasyum dâhil) ihtiva eder. Kabuğundan çıkarıp yemek biraz vakit aldığından aşırı miktarlarda tüketmeniz de zordur.

Somon ve Ton

Protein ve Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin bu iki balık cinsi harika birer akşam veya öğle yemeği olabilir. Ancak dışarıdayken yiyebileceğiniz en pratik yiyecek tercihi olmayabilirler. O yüzden konserve balık daha akıllıca olacaktır. Açın ve yiyin, bu kadar basit!

Enerji Barı

Hem pratik olması hem de tadı açısından uzun süredir en tercih edilen atıştırmalıklardır. Ancak en az 10g protein ve bol bol lif içeren çeşitlerini tercih etmekte fayda var. Atıştırmalık olduğundan toplam kalorisi 250’yi geçmesin. Kuruyemiş, çekirdek, tohum ve meyve kurusu içerenlerden yiyin.

Süzme Peynir

Proteini yüksek, kalsiyumu bol ve yanınızda taşıması kolay besleyici bir atıştırmalık ama yağı az olsun. Elma veya armutla birlikte tüketildiğinde hem harika bir lezzet ortaya çıkıyor hem de besin açısından meyveyle dengelenmiş oluyor.

Yoğurt

Sade yoğurt protein, kalsiyum ve bağırsaklara faydalı probiyotiklerle doludur! Ayrıca meyveden ana yemeğe, tatlıdan kahvaltılığa kadar her şeyin yanında iyi giden bir kıvamı ve lezzeti var.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER