Ana SayfaEgzersiz-SporFitness ÖnerileriSağlık Topu ile Triceplerinizi Güçlendirin!

Sağlık Topu ile Triceplerinizi Güçlendirin!

Pek çok kişinin bir pilates ekipmanı olarak bildiği sağlık topu, fitness yapanlar için de sandığınızdan çok daha efektif şekilde kullanılabilecek bir ürün. Vücuda denge ve dayanıklılık kazandırmanın yanı sıra kas gelişimine de yardımcı olan bu ekipman, daha çok pilates kaynaklı olarak bilindiği için kaslara hacim kazandırmak amacıyla çok fazla tercih edilmez. Oysa ideal miktarda tekrar yapıp doğru kullanıldığında kısa sürede epey bir kas gelişmi sağlamak mümkün. Bu yazımızda antranör Mike Hanley, sizin için sağlık topunu kullanarak uygulayabileceğiniz iki harika egzersizi anlattı.

Sağlık Topu Nedir?

Sağlık topu, çok yönlü bir spor aksesuarıdır. Başlangıçta fizyoterapistler tarafından tercih edilen ve insanları tedavi etmek için kullanılan sağlık topu artık fitness salonlarında da yerini aldı. Ağırlıkları 1-10 kg arası değişen bu çok yönlü saplık topları, birçok egzersizin vazgeçilmezi oldu. Bu egzersizlerden biri ise tabii ki son zamanlarda oldukça popüler olan Medicine Ball Overhead.

Medicine Ball Overhead Hareketiyle Kollarınızı Güçlendirin

“Medicine ball overhead extension hareketinin artısı triceps maksimum güçle kullanıp atarken hızınızı kullanmanızdır. Böylece harekete güç unsuru eklenip kuvvet ve boyut artıyor.” diyor antrenör Mike Hanley.

Bu hareket gerçekten de hemen hemen her büyük kas grubunu çalıştıracak kadar etkili olmakla beraber aynı zamanda yüksek yoğunluklu egzersiz rutininize de mükemmel bir katkı da bulunuyor. Yarattığı rahatlama hissinden bahsetmiyoruz bile..

Medicine Ball Overhead Egzersizi Nasıl Yapılır?

1- Beton ya da bir duvarın bir metre kadar önünde durun; iki elle sağlık topunu tutun. 

2 Topu omuz üstüne kaldırın, dirsekleri büküp başınızın arkasına getirin, sonra dirsekleri patlayıcı şekilde uzatarak topu olabildiğince sert şekilde duvara vurun. 

3– Topun hemen baş üzerinden duvara değmesine dikkat edin. Seken topu yakalayın ve sonraki tekrara geçin. 6-8 tekrarlı 3 set tamamlayın. 

Hareket yalnızca üst gövdenizi çalıştırıyormuş gibi görünse de, alt gövdeniz ve karın bölgeniz de kaldırma ve fırlatma için güç harcamaktadır. Bu hareketle beraber, egzersizin akışını sürdürmek için vücudunuzun üst ve alt kısmı arasında koordineli bir hareket yakalamanız gerekir.

Bu egzersiz, hareketi güçlendirmek için kalça kaslarınız, karın kaslarınız, beliniz, spinal elektörler de dahil olmak üzere çekirdek kaslarınızın birçoğunun birlikte çalışmasını sağlar. Düzenli olarak yapıldığında bu egzersiz, sağlık topu egzersizleri vücut gücünü ve dengesini artırmaya yardımcı olur.

 

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER