Ana SayfaGenelGüç Arttıran En İyi 4 Aktivite

Güç Arttıran En İyi 4 Aktivite

Hep istediğiniz fiziğe sahip olmanız için bol bol enerjiye (ve de terlemeye) ihtiyacınız var. İlkin kaslarınızın ne kadar ağırlığa dayanabildiğini gösteren (çekme, esneme ve sıkma) sapasağlam bir temel inşa etmeniz lazım. Burada sıraladığımız güç arttırıcı takviyeleri alarak kapasitenizi yükseltebilir ve yağsız, kaslı bir fizik geliştirebilirsiniz.

1- L-Arjinin

Nitrik oksit (NO) arttırıcılar kan akışını çoğaltarak kaslara antrenman sırasında daha hacimli bir şişkinlik verir. Kas ivmesini devam ettirmek için NO üretimini arttıran L-arjinin takviyesi almayı düşünün. İleri Araştırmalar Dergisinde çıkan bir incelemeye göre antrenman öncesinde L-arjinin almak kas kuvvetinde ve kütlesinde büyük bir artış sağlayabiliyor. Antrenman öncesi içtiğiniz amino asit içeceğinize katarak kaslarınızı çok daha iyi besleyebilirsiniz.

2- Beta-Alanin

Karnosin amino asidinin öncülü olduğu için bu takviye yorgunluğu azaltarak kas kuvvetinin muhafazasını destekliyor. Karnosin, ağırlık kaldırma gibi hızlıca yapılan devinimler sırasında çalışan tip II (çabuk seğiren) kas liflerinde üretilir. Kas pH’ını düzenleyerek asitlere tampon olur. Yüksek yoğunluklu antrenmanlar sırasında karnosin, daha üstün çalışma kapasitesi sağlamak için laktik asit birikmesini engeller ki bu, kas kuvvetinin iyi bir göstergesidir. Araştırmalar beta-alaninin direnç antrenmanı sırasında hacmi yükselterek yorgunluğu azalttığına işaret ediyor.

3- D Vitamini

Western Ontario Üniversitesinin toplu bir analizinde, günlük 800-1.000 IU D vitamini almanın yaşlı yetişkinlerde kas dayanıklılığında ve dengesinde artış sağladığı bulundu. D vitamini, kolesterol-steroid türevi bir hormon olup kas dokularında D vitamini alıcıları olduğu düşünülmektedir. Yani yeterli miktarda D vitamini alırsanız performansınızı arttırabilirsiniz.

 4- Taurin

Bu amino asit yürek, beyin, çizgili kaslar, özellikle de çabuk seğiren kas liflerinde yüksek miktarda mevcuttur. Ancak vücut ağırlık kaldırma gibi ciddi miktarda bir baskı altında kaldığında taurin seviyeleri düşer. Uygulamalı Fizyoloji Dergisi, iki haftalık taurin takviyesinin çabuk seğiren kas liflerindeki taurin seviyelerini %40 arttırdığını ve kas gücü üretiminde %19 artış sağladığını buldu. Diğer araştırmalara göre ise taurin kas hücrelerine daha çok kalsiyum salınmasını tetikleyerek daha güçlü kasılmalar meydana getiriyor.

Kaslanmanın 3 Yolu Daha

  • Depolayın

Eklemlerinizi sağlıklı tutmak için vücudunuzda bol bol balık yağı ve c vitamini depolayın. Balık yağında iltihaplanma karşıtı Omega-3 vardır. C vitamını ise özellikle ağırlık kaldırırken eklemlerin daha güçlü olmasına yarayan kolajen üretimine yardımcı olur

  • Kreatin alın

Kreatinvücuda ekstra enerji sağlar. Zorlu antrenmanlarda takviyelerin sebep olduğu şişkinliği engellemek için topikal olarak kullanılabilen kreatin spreyleri deneyin.

  • Whey için

Whey protein sadece kaslarınızı beslemekle kalmaz, aynı zamanda kuvveti de arttırır. Amino asitleri dergisinin bir çalışmasına göre antrenman sonrasında BCAA içeren Whey protein içmek yağsız kütleyi ve kas kuvvetini arttırıyor.

Yazar: Courtney Anaya

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER