Ana SayfaGenelBurrito'nuzu Nasıl Alırsınız?

Burrito’nuzu Nasıl Alırsınız?

Meksika dürümünün çok daha sağlıklı alternatifleri.

Meksikalılar dürümü çok seviyor. Biz daha çok tavuk ve etli dürüm yerken Meksikalılar dürümün içine fasulyeden kişniş yaprağına kadar her şeyi koyuyorlar. Ama bir dürüm bazen bin kaloriden fazla demek ve içindeki tuz ve doymuş yağ da aşırı oluyor. Çözüm? Dürümün içine koyduklarınızı sağlıklı alternatiflerle değiştirmek!

Lavaş

Spor diyetisyeni Amy Goodson’a göre normal büyük lavaşların her biri neredeyse 300 kalori! Kalorisi düşük, lifi yüksek ve daha küçük çaptaki lavaşları tercih edin. “Ufak mısır lavaşları sadece 50 kaloridir. Yani bunlardan üç tane yeseniz bile normal büyükten daha az kalori almış alırsınız.”

Et

Kırmızı et düşman sayılmaz ama yağsızını yemeniz lazım. “Kıyma istiyorsanız 93/7 oranında yağsız olanından alın ya da onun yerine yağı oldukça düşük pançeta ya da bonfile alın” diyor Goodson.

Pirinç

Esmer pirincin besin değerleri ak pirince göre daha yüksektir ama 180g ak ya da esmer pirinçte 200 kalori ve 40 gram karbo vardır. Karbonhidrata dikkat ediyorsanız pirinç haline getirilmiş karnabaharı seçin. Meksika baharatlarıyla tatlandırın ve istediğiniz kadar yiyin. “Karnabahar gibi lahanagiller lif ve besin bakımından zengindir” diyor Goodson.

Fasulye

Meksika dürümünün olmazsa olması kızarmış fasulyede bolca yağ vardır. Onun yerine (kara ya da benekli) konserve fasulye kullanın. Hemen ısınır. Sağlıklı ve daha zahmetsizdir.

Peynir

Goodson peynirdeki doymuş yağ ve kaloriden kısmak için peyniri az tutmalısınız diyor. En sevdiğiniz “yağlı” peynirden feragat etmek istemiyorsanız miktarını abartmayın.

Ekşi Krema

Dürümdeki kremamsı doku için avokado ya da guakamole kullanın. “Bunlarda da yağ var, hem kalorisi de çok değişmiyor ama içindeki yağın kalitesi farklıdır” diyor Goodson.

Marul

Olsun! Biraz da salça, kavrulmuş kırmızı ve yeşilbiber ilave edin. “Biber dürüme çok yakışır. Çok azıyla bile günlük C vitamininizi alabilirsiniz” diyor Goodson.

Acil Dürüm

Lavaş seçerken akıllı davranın ve ekstra 200 kaloriden kurtulun.

 Yazan: Lizbeth Scordo

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER