Ana SayfaEgzersiz-SporFitness ÖnerileriSpor Salonu Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 15 Önemli Nokta

Spor Salonu Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 15 Önemli Nokta

Spor salonu seçmek hiç de kolay bir iş değildir!

Fitness merkezlerinde faaliyetler, programlar, ekipmanlar, hijyen, salon çalışanları ve kullanıcılar gibi uzayıp giden bir liste sizi etki altına alır.

Kritik Bir Karar Ama Bu Tüyolarla Her Şey Kontrol Altında

Sizin için hazırladığımız 15 kritik spor salonu seçme tüyosu!

1)Hedefinize Uygun Olan Spor Salonunu Seçmelisiniz link-spor-salonu

İdeal vücut hedeflerinizi belirleyin. Kimisi çok kaslı ve iri bir görüntü isterken, kimisi de sadece fit olmak ister. Eğer amacınız belli olursa, bu doğrultuda ruh eşiniz olan spor salonunu seçebilirsiniz.

2) Gerçekçi Olun İmkansızı İsteyin Ama Yine de Evinize Yakın Olsun link-spor-salonu

Yapılan araştırmalara göre eve uzaklığı 15 dakikadan fazla olan spor salonlarına düzenli şekilde gidilmiyor. Eve yakın bir spor salonu bulun. Evinize, işinize ne kadar yakınsa, o kadar iyi.

3) Antrenman Saatinizi Baştan Belirleyin, Kalabalıkta Boğulmayın link-spor-salonu

Size uygun olduğunu düşündüğünüz salonu, muhtemel antrenman saatinizde ziyaret edin. Cumartesi öğleden sonra, bir spor salonunu kontrol etmek için en ideal saatler olabilir. Böylece bu önemli zaman diliminde salonun yoğunluk durumunu gözlemleyebilirsiniz.

4) Makinelerin Temiz Olup Olmadığını Kontrol Edin link-spor-salonu

Sakin olun ve çevrenize bakın. Spor salonları mikro organizmaların severek yaşadığı alanlardır. Temizlik görevlilerinin işlerini düzgün yapıp yapmamaları sizin spor veriminizi baştan sona değiştirebilir.

5) Spor Salonunun Genel Atmosferi Sizi Motive Etmeli link-spor-salonu

Her şeyin başı motivasyon! Eğer salona girdiğinizde kaslarınızı patlatacak enerjiyi bulamıyorsanız, dönün ve salon atmosferine şöyle bir göz gezdirin. Herkesin tarzı farklıdır. Motivasyon sözleri ile dolu bir duvar, kaslı gym arkadaşları ya da hayalinizdeki vücut hatlarına sahip ünlü vücut geliştiricilerin resimleri sizi motive edebilir.

6) Gittiğiniz Spor Salonu Acil Durumlara Karşı Hazırlıklı Olmalı link-spor-salonu

Salona başlamadan önce acil durum planlarını sormanız önemlidir. Bir rahatsızlığınız varsa bunu mutlaka belirtmelisiniz. Ama bunun yanı sıra tabii ki spor yaparken birçok talihsiz kaza da yaşayabilirsiniz.

7) Peki, Salondakiler Gürültülü mü? link-spor-salonu

Bazı spor salonlarında ağırlık kaldırırken bağıran kullanıcılar ve bu gruba homurdanan karşı bir grup olur ya da herkes gürültülü çalışır. Egzersizleriniz sırasında bağırıp çağırmayı seviyorsanız, gürültülü salonlar sizin için uygun olabilir. Ama “Sessizlik benim odaklanmam için gerekli!” diyorsanız, bu tip bir salona yönelmemelisiniz.

8) Makine Çeşitliliğine Dikkat Edin, İyi Bir Karışım Bulun link-spor-salonu

Bir spor salonununda etrafınıza baktığınızda, çokça kullanılan makinelerin sayıca fazla, daha az tercih edilenlerin de sayıca az olduğunu görüyorsanız, doğru yerdesiniz demektir. Ayrıca kendi antrenmanınızda kullanacağınız ekipmanların salonda bulunuyor olmasına büyük özen gösterin. Kendinizi, sevmediğiniz makinelere hapsetmeyin!

9) “Olmazsa Olmazlar” Listeniz Hazır Olsun link-spor-salonu

Spor salonunuzu seçerken “Mutluluğunuz için gerekenler” liste halinde yanınızda olsun. Her değerlendirdiğiniz maddeye tik atın. İdeal bir spor salonundaki mutlak olması gerekenleri kendiniz belirlersiniz bunu unutmayın!

10) “Tam Bana Göre” Dediğiniz Spor Salonunu Mercek Altına Alın link-spor-salonu

Uygun olduğunu düşündüğünüz spor salonunun Facebook sayfası, Instagram veya Twitter hesabı varsa, günlük aktivitelerini anlamak için mevcut üyelerin postlarını biraz ‘stalk’layın.

11) Loş mu, Çok mu Aydınlık, Müzik Yüksek mi, Hayalinizdeki Ders Kalabalık mı, Eğitmenler Uzman mı?link-spor-salonu

Bol bol soru sorun! Çünkü sormadığınız her soru dikkat etmediğiniz her detay salondan soğuyup sporu bırakmanıza neden olabilir. Özel tanıtım tekliflerinden yararlanmak için bazen tek bir salonla ayak üstü yıllık sözleşme yapma yoluna gidebilirsiniz. Sonra pişman olmayın!

12) Hangi “Ekstraların” Dahil olduğundan Emin Olunlink-spor-salonu

Havlu veriyorlar mı? Duşlarda şampuan ve saç kremi var mı? Soyunma odasında saç kurutma makinesi bulunuyor mu? Havuz kullanımı salon üyeliğine dahil mi? Beslenme danışmanlığı ücretsiz veriliyor mu? Özel eğitmeniniz olacak mı? Bu ekstraların hepsi çok önemli! Günün sonunda kendinizi bir prens/prenses gibi ya da yorgun ve bitkin hissetmeniz ekstralara bağlıdır.

13) Spor Salonu Seçmenize Aslında Gerek Yok,  Gelin Tek Bir Salona Bağlanmayın! link-spor-salonu

Tek bir salona yıllık üyelik yapıp, beğenmediğiniz noktaları fark ettiğinizde de taahhüt yaptığınız için ondan kopamadığınızı biliyoruz. Aslında size hiç de yararı olmayan ve gitmekten kaçınmak için sürekli bahane ürettiğiniz salona baştan bağlanmayın.

Spor salonu seçmek meşakkatlidir çünkü bazen tek bir şey istemeyiz. Nasıl ki dolabımızda tek bir kıyafetimiz yok ya da tek bir yemeği sürekli yemiyoruz, spor salonuna da farklı farklı seçenekleri deneyip, kombinleyerek gidilebilir.

1 hafta kickboks, 1 hafta yüzme, 1 hafta gym yapabilirsiniz. En azından yapabilmeyi dilediğinizi biliyoruz. Ama bu nasıl mümkün olur henüz bilmiyorsunuz?

14) Sporcard Üyeliği= 350 Farklı Spor Salonu link-spor-salonu

Tek salon çok sıkıcı olabilir, bunu siz de farkındasınız. Bu yüzden seçim yapmakta bu kadar güçlü çekiyorsunuz. Ama Sporcard’da 350’den fazla salonu tek üyelikle dener, seçtiğiniz 2,3,4,5 ya da hepsine düzenli gidersiniz. Böylece çok beğendiğiniz salon bozduğunda, eski zevkini vermediğinde pişman olmaz, başka bir salona geçiş yaparsınız.

Salon seçimi yapın ama bu seçim, tek seçenekten ibaret olmasın, Sporcard’ı inceleyin.link-spor-salonu

15) Sporcard ile Sınırsız Giriş Hakkı= Tek Özel Ders Fiyatı link-spor-salonu

Size en yakın salonları bağlantıya tıklayarak bulabilirsiniz.link-spor-salonu

Dışarıda aldığınız tek bir özel derse 100-300 TL arası hatta bazen daha fazla para verirsiniz. Tek bir derste hiçbir şey öğrenemezsiniz. Spor pratik ile gelişen, sık yapıldığında sonuçların hızla görüldüğü bir alandır.

Sporcard ile aylık 99 TL’ye tüm anlaşmalı salonlara sınırsız giriş kazanırsınız. Üstelik taahhütsüzdür ve dilediğinizde dondurup dilediğinizde iptal edersiniz.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER