Ana SayfaEgzersiz-SporSpor Öncesi Neden Kahve İçmeliyim?

Spor Öncesi Neden Kahve İçmeliyim?

Son zamanlarda egzersizden önce içilen kahve modası aslında moda olmanın dışında, eskiden beri sporcuların  enerji seviyelerini artırmak, kuvvet ve maksimum güçlerini ortaya dökmek için içtikleri bir içecekti.

İşte Spordan Önce Kahve İçmenin Vücuda Sağlayacağı Yararlar

Kahve içmek bir keyfin dışında sağlık ve zayıflama için de oldukça etkili bir eylemdir.

1. Mikrosirkülasyonu Artırır

Yapılan  araştırmalar sonucunda günlük 5 gram kafein alan insanlarda, hiç kafein  almayan insanlara göre kılcal damarların kanlanmasında %30 artış saptandı. Bu da artan kan dolaşımı ile beraber egzersiz performansı ve metabolizma hızında  da bir artış demektir.

Bu sayede metabolizmanın sürati artar  ve kilo kaybı hızlandırır.

2. Kas Ağrılarını Azaltır

Yapılan  çalışmalar egzersiz öncesinde 3 fincan kahve yani yaklaşık 200 mg kahvenin içerdiği  kafein miktarının bir anda alınmasının kaslarda bulunan ağrı reseptörlerinin  sayısını azalttığını gösteriyor. Azalan ağrı hissi , yüksek yoğunluklu  egzersiz sırasında kendinizi biraz daha zorlayabilir ve daha etkili bir  antrenman yapabilirsiniz.

3. Dayanıklılığı Artırır

Spor  öncesinde içilen bir bardak kahve sonucunda yorgunluğunuz azalacağından daha  yoğun ve uzun süreli spor yapabilirsiniz. Ayrıca egzersiz öncesi düzenli  içilen kahve kaslarınızı da korur.

4. Daha Mutlu Olmanızı Sağlar

Kahve üzerine yapılan araştırmalar sonucunda her gün kahve içenlerin içmeyenlere göre daha mutlu olduğu saptanmıştır. Kahve içmek her ne kadar fizyolojinizi geliştirmeye yönelik olsa da psikolojik olarak da sizi yükseltecektir. Tabi unutmadan belirtelim spordan önce içilecek kahve şekersiz ve kremasız olmalı. Aksi kilo almanıza neden olabilir.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER