Ana SayfaEgzersiz-SporGüne Enerjik Başlamanızı Sağlayacak 3 Etkili Antrenman Programı

Güne Enerjik Başlamanızı Sağlayacak 3 Etkili Antrenman Programı

Sabah antrenmanları muhtemelen çoğu erkek için en faydalı ve en pratik egzersiz rutinidir. Çok uzun sürmezler, ancak son derece etkilidirler. Çoğu erkek, düzgün bir antrenman yapmak için spor salonunda az bir saat geçirilmesi gerektiğini düşünür, ancak bu doğru değildir. Sabahları evden çıkmadan önce spor yapmanın yapılacak en iyi şey olduğunu düşünüyoruz. Yoğun, kısa süreli bir egzersiz yaparak kalp atış hızınızı artırabilir ve çok sayıda kas grubunuzu çalıştırabilirsiniz. Ayrıca sabahın ilk saatlerinde spor yapmak sizi daha üretken bir hale getireceğini de unutmamak gerekir. Bu nedenle, güne başlamadan önce enerji toplayabileceğiniz ve vücudunuzu canlandırabileceğiniz en verimli sabah antrenmanlarından bazılarını sizler için bir araya getirdik. Şimdi “Zamanım yok” bahanesini bir kenara bırakın ve bu çok kısa süren, bir o kadar da etkili antrenmanlara güne başlayın.

Antrenman 1

Hareket Set Tekrar
Jumping jack   3    50
Squat   3    40
Mekik   3    30
Mountain climbers   3    20
Burpees   3    10

Yukarıdaki programı tüm hareketler 3 set olacak şekilde tamamlayın. Basit, hızlı ve süper etkili olduğu için bu antrenmandan gerçekten keyif alacağınızı düşünüyoruz. 5 egzersizi de dinlenmeden peşpeşe yapın, bir dakika dinlenin ve ardından ikinci setinize başlayın. Tüm egzersiz 10 veya 15 dakikadan fazla sürmeyecektir, bu nedenle spor  yapmaya vakit bulamıyorsanız bu antrenman tam da size göre.

Antrenman 2

Hareket Set Tekrar
Mekik  4    25
Body squats  4    10
Plank  4    60 sn.
High knees  4    50

Yukarıdaki hareketleri toplamda 4 set olacak şekilde tekrarlayın. Bu hareketler kalp atışınızı ve kan dolaşımınızı hızlandırarak sizi kendinize getirecek. Yani güne harika başlayacağınıza emin olabilirsiniz!

Antrenman 3

Evet şimdi en zorunda sıra..

Hareket Tekrar
Burpees    40
Mekik    40
Squat    40
Dinlenin    50
Burpees    30
Mekik    30
Squat    30
Dinlenin
Burpees    20
Mekik    20
Squat    20
Dinlenin
Burpees    10
Mekik    10
Squat    10

Eğer zamanla bu programa kendinizi alıştırabilirsiniz, setlerinize her biri 50 tekrarla başlayabilir ve 10’a kadar inebilirsiniz. Eğer program başlangıç için fazla zorsa 30 tekrarla başlayabilir ve zamanla artırabilirsiniz. Her iki durumda da, bu antrenman programı sizin için oldukça etkili olacaktır.

 

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER