Ana SayfaEgzersiz-SporBikini Olympia Şampiyonu Ashley’nin Antrenmanı

Bikini Olympia Şampiyonu Ashley’nin Antrenmanı

Bikini Olympia şampiyonluğunu üç kere kazanan Ashley Kaltwasser rekabeti iyi biliyor. Siz de onun gibi eşsiz bir fizik yaratabilirsiniz!

Bikini kategorisi sekiz yıl önce Olympia’ya girdiğinden beri Ashley Kaltwasser 2013-1205 yılları arasında birinci olmuş ve 2013 yılında ilk yarışmasında şampiyonluğu göğüslemişti. Bu Eylül ayında da podyuma tekrar çıkıyor. “Hedefim Ms. Olympia unvanını dördüncü kez kazanmak, o yüzden en iyi halimle sahneye çıkmak için sıkı çalışıyorum” diyor.

Spor Salonunu Bırakmadı!

ashleykfit-1

2011 yılındaki ilk yarışmasından bu yana, Kaltwasser girdiği 15 IFBB Pro Lig yarışmasında birinci oldu. Ancak 2015 yılındaki galibiyetinden sonra yarışmalara hak ettiği bir mola verdi. Not: Tabii spor salonunu bırakmadı!

“Yarışmalara ara verdikten sonra sadece tekrar yapmak yerine yüksek ağırlık kaldırmaya odaklanabildim” diyor. Ashley, haftanın altı günü antrenman yapıyor: beş gün kuvvet, üç gün de kardiyo! Herkes gibi onun da iyi günleri de oluyor kötü de ama kötü günlerini motivasyon olarak kullanarak yola devam etmesini de iyi biliyor.

“Bazen salona gitmek istememeniz normal ancak o günleri artıya dönüştürmeyi bilmelisiniz” diyor. “Sağlam bir duruş sergilemek insana güç veriyor. Vücudunuzu inşa ederken zihninizi de önemsemeniz şart.”

Rekabeti Hep Sevdi!

ashley-fitness

Ashley’nin çocukluğundan beri rekabetçi bir kız olmuş. Ohio’da büyüyen Ashley dört yaşındayken jimnastik müsabakalarına katılmış. Lisede koşuya geçen Ashley atletizmde yedi, kros koşusunda bir rekor sahibi. Ağırlık antrenmanına 2011 yılında başlamış ve fitness yarışmalarına o andan itibaren âşık olmuş.

Bir yarışmacının berbat şeyler yemek zorunda olmadığını düşünüyor. “Hazırlık sürecinde lezzetli şeyler yiyorum” diyor. “Beslenmenizde sevmediğiniz bir yiyecek varsa başka bir şeyle ikame edin.” Hazırlık sırasında badem sütü, kahve kreması ve diğer katkılı yiyecekleri toptan eleyip aşermelere karşı koyuyor; bu süreçte su tüketimini de günde 5,5 litreye çıkarıyor.

Sıkı çalışması ve kararlılığı sayesinde Las Vegas’ta hedefini elde edeceğine inanan Ashley, sürekli değişen bu spora kendini yeniden adapte etmek zorunda olduğunu itiraf ediyor.

“Bikini sporu sürekli değişiyor. İlk yıllardaki haline baktığınızda bugünküne hiç benzemiyor” diyor. “Bikini tarzları, pozlar ve vücut tipleri kesinlikle daha da gelişmiş. Her yıl kendimi daha iyiye taşımam şart. Ama bu işi çok seviyorum!”

Ashley’nin Antrenman Spliti

mukemmel-vucut

GÜN KAS GRUBU
PAZARTESİ BACAK, KALÇA
SALI KARDİYO*, TRICEPS
ÇARŞAMBA SIRT, BICEPS
PERŞEMBE KALÇA, KARIN
CUMA KARDİYO
CUMARTESİ OMUZ, KARDİYO
PAZAR DİNLENME

*Kardiyo StepMill, eliptik ya da koşu bandında 20 dakikalık yüksek yoğunluklu aralıklı antrenman (HIIT) şeklindedir.

Sağlam bir duruş sergilemek insana güç veriyor. Fiziğinizi inşa ederken zihninizi de önemseyin.

Yazar: Alyssa Shaffer

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER