Verilen Kilo Nasıl Korunur?

Kilo vermek kadar önemli hatta daha da önemli diyebileceğimiz bir konu var; kilo kaybını korumak.  Çoğu zaman kişiler kilo verdikten sonra hızlı bir şekilde eski beslenme alışkanlıklarına geri dönmek isterler ve hızlıca verilen kiloları geri alırlar. Eğer herkes verdiği kiloyu korumuş olsaydı biz diyetisyenlerin kapısını daha az hasta çalardı.

Genel olarak hasta profilleri sürekli bir kilo alıp verme hikayesi ile geliyorlar. Peki kilo kaybını nasıl koruyabiliriz? İşte size bunların ipuçlarını öğretmek istiyorum.

5 Maddede Verdiğiniz Kiloyu Koruyun!

1. İşin ilk sırrı kilo verme sürecinde acele etmemek: Bireyler hızlı kilo vermek istediklerinde normal beslenme alışkanlıklarından farklı bir diyet uyguluyorlar. Hedef kısa ve belirli bir sürede belirli bir kiloyu vermek olduğu için her şeyi göze alabiliyorlar. Örneğin; meyve suyu diyeti, düşük karbonhidrat diyeti, sıvı diyet gibi çok düşük kalorili diyet listeleri yapabiliyorlar. İstenilen kiloya ulaştıktan sonra eski beslenme alışkanlıklarına geri dönüldüğünde kilo alımı gerçekleşiyor. İşte bu sebeple kilo verirken sizin yaşam tarzınıza uygun beslenme programı yapmak ve hız kilo vermemek çok önemli. Yavaş kilo veren kişiler aynı zamanda kilo verirken verilen kiloyu korumuş oldukları için ideal kilolarına ulaştıklarında korumayı kolaylaştırmış olurlar.

2. Egzersizi bırakmamak: Spor yapmak bir yaşam tarzı haline gelmez ise vücudunuz alışmış olduğu tempoyu geri bıraktığında metabolizma yavaşlar ve kilo alımı gerçekleşebilir. Haftada en az 150 dk kardiyo egzersiz yapmak ideal kilonuzu koruyarak metabolizmanızı hızlandırır (1).

3. Sevilen yemeklerin fit halini denemek: Kilo verdiniz diye ömür boyu hamburger pizza yemeyecek değilsiniz ancak sevdiğiniz fast food yemeklerin fit hallerini deneyerek hem daha sağlıklı beslenmiş olup hem de kilo alımının önüne geçebilirsiniz

4. Tam tahıllı beslenmek: İşlenmiş karbonhidratlardan uzak durup tam tahıllı beslenmeyi alışkanlık haline getirirseniz 1-0 öndesiniz demektir. Tam tahıllar kan şekerini dengede tutup uzun süre acıkmayı engellediği için fazla kalori almanızın önüne geçer. 1 büyük somun ekmeği yiyebiliriz ama 1 büyük tam tahıllı ekmeği yemek daha zor değil mi? (2)

5. Kalorisiz içecekleri tüketmek: Kahvenizi sade, gazlı içecek yerine maden suyu tercih ederseniz gün içerisinde kalori açığı yaratmış olursunuz. Kremalı veya bol sütlü kahveler, şekerli içecekler, meyve suları bazen bir öğün kadar kalorili içerebiliyorlar. Bunların yerine 0 kalori olan su, maden suyu, sade kahve ve bitki çaylarını eklediğinizde günlük kalori alımını büyük ölçüde kısıtlamış olursunuz (3).

Bu 5 maddeyi uyguladığınızda ideal kilonuzu koruyup kilo almanız pek mümkün olmayacaktır.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER