Ana SayfaEgzersiz-SporKickboks Tutkunu Ünlüler ve 7 Kolay Kickboks Hareketi

Kickboks Tutkunu Ünlüler ve 7 Kolay Kickboks Hareketi

Yapacağınız kickboks antrenmanları, vücudunuzdaki ve beyninizdeki neredeyse her kası kapsayan eğlenceli ve etkili bir kardiyo seçeneğidir. Aynı zaman kickboks, bir güç antrenmanından ve aynı zamanda kardiyo antrenmanından alabileceğiniz verim kadar verim almanıza olanak sağlar. Diğer dövüş sanatları gibi kendinize güvenmenizi sağlarken, içinizdeki cesareti ve gücü ortaya çıkarır. Bu nedenle, koşu bandında koşmak yerine, kalori yakmak ve kollarınızı, karın kaslarınızı, omuzlarınızı, sırtınızı ve bacaklarınızı aynı anda çalıştırmak için sizlere önereceğimiz birkaç kickboks hareketini mutlaka denemelisiniz.

Öncelikle söylememiz gerekir ki tüm bu eğlenceli kickboks hareketleri için ise ihtiyacınız olan tek şey boş bir alan ve motivasyon!

Kick boks dersi almak için ise şu salon harika seçenekler sunuyor.

Jab, Cross, Squat, Jump and Switch Hareketi

Bu kickboks hareketi  karşınızda hayali bir rakip olduğunu düşünerek tamamen tek başınıza yapabileceğiniz çok basit ve verimli bir egzersiz.
Sağ ayağınız önde tutarak, kollarınız dirsekler bükülmüş, çenenizin her iki yanında yumruklar halinde yani  savunma konumunda olacak şekilde,
Sağ kolunuzla karşıya doğru yumruk atın ve hemen ardından sol kolunuzla atacağınız yumrukla harekete devam edin. Hareket sonrası kollarınızı tekrar kalkan pozisyonuna getirin. Kalçanızı hızla geri itin ve squat yapıyormuş gibi eğilin, yukarı zıplayın ve sol ayağınızla diğer yöne doğru inerek havada 180 derece dönün.
Aynı hareketi bu kez sol tarafınızla başlayarak tekrar edin.

Speedbag and Shuffle

Bu hızlı hareketle biraz olsun hafiflemeye ne dersiniz?

Ayaklarınız kalça genişliğinde ayrı tutun ve kollarınızı göğsünüzün tam önüne getirin, ellerinizi yumruk şeklinde hazırlayın ve dirsekleri yanlara doğru kaldırın.
Kollarınızı birbirine doluyormuş gibi daireler çizmeye başlayın.
Bunu 30 saniye boyunca olabildiğince hızlı bir şekilde yapın.
Hemen ardından hızınızı kaybetmeden dairelerin yönünü ters çevirin.

Boxer’s Shuffle and Switch

Bu eşsiz kickboks hareketiyle çevikliğinizi ve hızınızı arttırmaya hazır mısınız?

Sağ ayağınız önde ve kollarınız kalkan pozisyona alın, shuffle hareketini tekrarlayın ardından hızlı bir zıplayarak ve sol ayağınız öne gelecek şekilde pozisyon değiştirin. Bu şekilde shuffle hareketini tekrarlayın ve bunu 30 saniye boyunca olabildiğince hızlı bir şekilde uygulayın.

Back Kick and Knee Strike

Bu hareket ile alt vücudunuzu ve karnınızı en iyi şekilde güçlendirmeniz mümkün.

Ayaklarınız yan yana gelecek şekilde kollar tekrar kalkan pozisyonunda durun.
Sol dizinizi göğsünüze doğru bükün ve ardından sol bacağınızı arkanıza doğru uzatın, sol topuğunuzdan dışarı doğru bir tekme atın.
Dizinizi hızla geri bükün ve ayağınızı aşağı indirin.
Hemen sağ dizinizi göğsünüzün önüne kaldırarak bükün. Ters tarafınıza geçerek  aynı hareketi tekrarlayın.

Jump Rope Combo

İp atlamak en iyi kardiyo egzersizlerinden biridir ve kalp atış hızını yükseltmeniz için gerçek bir ipe ihtiyacınız yoktur.

Bu hareket için hayali bir ip tutun ve ip atlar gibi kollarınızla daire çizerken parmak ucunuzda zıplayın. Bu hareketi 30 saniye boyunca olabildiğince hızlı bir şekilde tekrarlayın.

Jab, Cross, Upper, Duck

Bu 8 adımla tamalayacağınız hareketle zihninizi ve vücudunuzu rahatlatmaya hazır olun.

Sağ ayağınız önde ve kollar hazır pozisyonda olacak şekilde durun. Dirseğinizi vücudunuza doğru bükün ve rakibinizin çenesinin altına yumruk attığınızı hayal edin ve bu hareketi her iki kolunuzla tekrarlayın. Daha sonra sol kolunuzla yumruk atın ve hemen ardından duck pozisyonuna inin (çömelin).
Hemen ayağa kalkın ve hemen ardından duck pozisyonunu tekrarlayın. Her iki tarafınızı kullanacak şekilde hareketleri 30 saniye boyunca tekrarlayın.

Horse Stance to Pushup, Pop Up

Ayaklarınız kalça genişliğinden daha geniş, dizler bükülmüş ve ayak parmakları yaklaşık 45 derece olacak şekilde eğilin. Kalçalarınızı omuzlarınızın hizasında tutarak kollarınızı kalkan pozisyonunda tutun.
Ellerinizi omuzlarınızın altına gelecek şekilde yere koymak için kalçalarınızı bükün.
Her iki ayağınızı arkaya atın ve vücudunuzu düz bir pozisyona sokarken karın kaslarınızı sıkı tutun.
Bir şınav hareketinin arından ayaklarınızı tekrar ellerinize altına getirecek şekilde zıplayın ve ilk pozisyonunuza geri dönün. Bu hareketi 1 dakika boyunca mümkün olduğunca hızlı bir şekilde tekrarlayın.

Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen kickboks birçok ünlü ismin de radarına girmiş durumda. Kickboks sizlere bokstaki sert yumruklarınızı tekmelerinizle güçlendirebileceğiniz ve aynı zaman kendinizi savunmayı öğrenebileceğiniz bir antrenman sunar. Diğer dövüş sanatları gibi kickboks da kendinize duyduğunuz güveni, cesareti ve gücü geliştirmenize yardımcı olur. Aksiyon filmlerindeki sahneleri dışında, kickboksun nimetlerinden faydalanmak isteyen birçok ünlü vardır. Güç antrenmanı ve dayanaklılığı birleştiren kickboksun tutkunu haline gelen ünlüleri beraber tanıyalım!

Eva Mendes

https://www.instagram.com/p/B2cTAAjhQeb/

Eva Mendes muhteşem fiziğiyle her zaman dikkat çekmiştir. Peki bu muhteşemliğin sırrını hiç merak ettiniz mi? Vücudunu şekillendirmek, kas kütlesini arttırmak ve vücut yağını azaltmak için Jow Dowdell’dan eğitim alan Eva Mendes’e göre, bu işe çok fazla odaklandığını ve çok çalışmaktan başka bir sırrı olmadığını söylüyor.

Marisa Miller

https://www.instagram.com/p/Bkn38uulwYd/

Victoria’s Secret’ın en ünlü modellerinden Marisa Miller kickboksu bir üst seviyeye taşıyan ünlülerden. Kickboksla beraber sıkı antrenmanlara başladığını söyleyen Marisa, kickboksun vücudunu ne kadar değiştirdiğini sık sık dile getirenlerden. Antrenörüyle çalıştığı bilinen Marisa Miller, spor salonunun kendisini en mutlu hissettiği yerlerden biri olduğunu ve kickboksun onu zihinsel olarak daha güçlü hissettirdiğini ve içinde bilmediği noktaları keşfettiği söylüyor.

Angelina Jolie

https://www.instagram.com/p/CAOLQVMHoLQ/

Angelina Jolie bir röportajında Tomb Raider filmi için başladığı kickboks eğitimlerinin sonrasında nasıl hayatının bir parçası olduğundan bahsetmiştir. Filmden önce iki ay boyunca sürekli olarak antrenman yapmak zorunda kalan Jolie, kickboksa bağlandığını ve salonuna bir kum torbası astırdığını söylüyor. Ayrıca bale, dalış ve silah eğitimi de alan Angelina Jolie futbol ve yogadan da vazgeçmiyor.

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER