Ana SayfaGenelThe Red Fitness ile Yeni Normalde Spor Salonu Düzenlemelerini Konuştuk!

The Red Fitness ile Yeni Normalde Spor Salonu Düzenlemelerini Konuştuk!

The Red Fitness Nişantaşı‘nda bulunan ve Sporcard’lıların çokça tercih ettiği salonlar arasında yer alıyor. Yeni normalde henüz daha hiç spor salonuna gitmediyseniz karşılaşacağınız düzenlemeleri en ince ayrıntılarıyla anlatmak istedik. İşte yeni normalde spor salonu önlemleri ve uymanız gereken kurallar!

1. Corona virüs sebebiyle spor salonları da diğer işletmeler gibi kapalıydı, bu sınırlama normalleşme sürecinde son buldu. Müşterileriniz sporu özlemiş mi, ilk tepkiler nasıldı?

 Genel  olarak üyelerimiz sporu yaşam tarzına dönüştüren kişilerden meydana geliyor. Bu süreçte oldukça özlediklerini dile getirdiler. Gün geçtikçe daha da fazla kişi günlük giriş yapmaya başladı.

2. En merak edilen noktalardan biri de antrenman yaparken maske takmak zorunlu mu?

Hayır, antrenman sırasında maske zorunluluğu yok.

3. Salonda sosyal mesafe kurallarını nasıl hayata geçirdiniz? Gelenler bu kurallara uyuyor mu, uymadıkları zaman ne yapıyorsunuz?

Kulübümüz Nişantaşı’nın en büyüğü ve bu bizim için her dönemde avantajdı. Pandemide de bunu gördük cihazların arasını 2 metre olarak mesafelendirdik. Ayırmakta güçlük çekilen yürüme bandı ve bisikletleri de  kullanılan ve yasaklı alan olarak ayırarak aralarına boşluk bırakacak şekilde ayarladık. Üyelerimiz oldukça bilinçli bizi asla zorlamıyor kurallara hemen uyum sağlıyorlar.

4. Spor salonu temizliği hangi sıklıklarla yapılıyor, ekipmanlar her kullanımda temizleniyor mu?

Kulübümüz her an düzenli olarak temizleniyor. Buna ekipmanlar da dahil olmak üzere, kişisel havlu olmadan spor yapılması zaten yasaktı. Temizlik esnasında özel temizleyici antiseptikler kullanılıyor. En önemlisi de Sağlık Bakanlığının onayladığı  ilaçlarla her an dezenfekte ediliyorlar.

5. Bunların dışında ne gibi önlemler aldınız?

Girişlerde ateş ölçülüyor gelen kişilerin bilgileri giriş ve çıkış saatleri yazılıyor. Galoş giyerek soyunma odalarına gidiliyor ve dışarıdan geldikleri ayakkabılarla kesinlikle spor yaptırılmıyor. Biz daha önceden de dezenfektan kullanıyorduk bunların sayılarını çoğalttık. Metre kare büyük olmasına rağmen kişi sayısına dikkat ediyoruz. Eğitmenlerimiz maske ile alanda eğitim veriyor. Grup derslerini pandemi boyunca askıya aldık. Kafemizi de bu dönemde kullanmıyoruz.

6. Spor salonunun yoğun olduğu belirli saatler ve günler var mı, müşterilerin hangi zaman aralıklarında gelmelerini tavsiye edersiniz?

Pazartesi ve salı günleri 17.30 – 20:00 arası yoğunluk oluyor fakat bu yoğunluk asla iç içe değil aralıklı olarak cihazlar ayarlandığı için bir problem olmuyor. Fakat daha sakin zamanları tercih etmek isteyenler için 7 günün sabah saatlerinden akşam 17:30’a kadar olan zamanı oldukça sakin.

 7. Soyunma odaları artık kullanılmıyor mu? Salona yeniden gelmeye başlayanlar nasıl bir hazırlık yapmalılar?

Soyunma odalarımız kullanılıyor fakat içeriye aynı anda 4-5 kişi alıyoruz. Soyunma odalarımız büyük olmasına rağmen tedbir gereği kalabalık olmasına müsade etmiyoruz. Misafirlerimiz maskeli olarak sadece kişisel eşyalarını getirebilirler; havlu ve spor ayakkabısı gibi. Bunlar dışında herhangi bir ihtiyaçları söz konusu değil.

 8. Spor yapmanın bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilimsel bir gerçek, sporseverlere dönem şartları gereği en önemli tavsiyeniz ne olurdu?

Spor yapan bir kişinin vücudu diğer kişilere göre daha sağlıklı daha dayanıklıdır. İnsan vücudu bir mekanizma gibidir. Spor bu mekanizmanın beynidir. İlk zamanlarda sporun kişileri yorduğu düşünülse de alışkanlık haline geldikten sonra zihinsel ve bedensel terapidir. Sadece bağışıklığı değil uyku ve beslenme düzenini de beraberinde getirir. Postür bozukluklarını ortadan kaldırır. Bilinçli spor bedenin doktorudur.

Şu dönem için değil her zaman, yaş aralığı ne olursa olsun mutlaka sporun sizin hayatınızda yeri olmalıdır. Kimisi için fitness, kimisi için kardiyo, dans, yoga, pilates veya kickbox olabilir… Önemli olan vücudumuzun harekete geçmesidir ve bu hareketi başlatacak şey bireylerdir. Spor kilo kontrolü meselesi gibi algılansa da aslında sağlık için gereklidir.

“Spor kişinin kendine en büyük hediyesidir!”

Röportaj: Ümran Elibol & Sporcard Editörleri

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER