Ana SayfaGenelDondurulmuş Gıdaların Besin Değerleri Değişir mi?

Dondurulmuş Gıdaların Besin Değerleri Değişir mi?

Sağlıklı beslenirken markette uğramanız gereken tek reyon manav ya da et reyonu olmamalı. Bir sonraki alışverişinizde donmuş gıdalar reyonuna da bir göz atın deriz. Donmuş pizzalar ve dondurma altında saklanan, yemek yapma vaktinden tasarruf etmenize ve diyetinize katkı sağlayacak olan cevherler olabilir. Karşınızda donmuş gıda reyonuna daha sık uğramanızı gerektiren sebepler…

Sebze Meyve

Kış aylarında taze sebze meyve imkânı kısıtlanır. Normalde yazın çıkan yiyecekler çok daha pahalı oldukları gibi pek tatları olmaz. Çoğu sebze meyve en olgun oldukları halde donduruldukları için besinleri de kaybolmaz. Georgia Üniversitesinin yürüttüğü bir çalışmada dondurulmuş meyve ve sebzelerin vitamin ve mineral oranlarının daha yüksek olduğu görülmüştür. Dondurulmuş sebzeler çabuk pişerken dondurulmuş meyveler de özellikle smoothie’ler için harika seçeneklerdir.

Filiz Tahıllı Lavaş

Marketin diğer reyonlarındaki normal lavaşların aksine filiz tahıllı lavaşlarda yüksek miktarda lif, vitamin, hatta protein vardır. Bu tür kaliteli karbonhidratlar kaslara da iyi gelir. Çünkü çoğu zaman koruyucu madde içermediklerinden tazeliğinin korunması için buzdolabında saklanmalıdırlar.

donmus-meyve

Donmuş Yemek

Donmuş yemekleri toptan elemeyin. Her ne kadar televizyonda reklamını gördüğünüz yiyeceklerin tuz oranı yüksek olup doyurmuyor iken yeni nesil donmuş yemekler daha sağlıklı ve de lezzetli oluyor. Peki, onca seçenekten hangisini seçeceksiniz? İçinde en az 25g protein ve 3g lif olanları tercih edin. Tabağınızın geri kalanını salata ya da haşlanmış sebze ile doldurun.

Yabanı Deniz Mahsulü

Omega-3 yağ asitlerinin kalp rahatsızlıklarına, bunamaya iyi geldiğini, hatta kilo verdirmeye yardımcı olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Balık, özellikle de yabani somon Omega-3 seviyelerini arttırmaya birebirdir. Balıklar da tıpkı sebze meyve gibi anında dondurulduğu için besinlerini korurlar. Dondurulmuş balık tazelerine nispeten daha ucuz olurlar üstelik ve dondurucuda aylarca kalabilirler. Taze balığı ise birkaç gün içinde pişirmek zorundasınız.

deniz-mahsulleri

Kaçınmanız Gereken 3 Donmuş Gıda

Donmuş Yoğurt: Çoğu donmuş yoğurtta yüksek miktarda şeker vardır ve dondurmadan daha sağlıksızdır.

Donmuş Meyve Suyu: Bol şekerlidir ama meyvedeki liften eser yoktur. Şeker ilavesiz meyve sularını tercih edin.

Donmuş Kahvaltılık Tatlılar: Kola kadar şekerli olurlar. Güne başlamak için en kötü tercihtir.

Yazar: Dr. U.D. Christopher Mohr

Logged in as Edit your profile.

CEVAP VER

Lütfen yorum alanını doldurun!
Lütfen isim alanını doldurun!

SON EKLENENLER